eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk

Kultúra

Ismét felcsendül az ország egyik legszebb énekhangja
2024. április 24. 11:41
Ismét felcsendül az ország egyik legszebb énekhangja
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a fülemülék tavaszi vonulásához alkalmazkodva több mint egy évtizede hirdeti meg Fülemülék éjszakája programsorozatát. Ennek keretében április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen, többnyire településeken vagy ezek határában várják a madarászok a madarak iránt érdeklődőket, hogy rövid késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét. A rendezvényhelyszíneken nem csak hallani, de gyakran kézben is látni lehet a fülemüléket, ugyanis sok helyen madárgyűrűzés is zajlik.
Lopes-Szabó Zsuzsa: Szabó Gyuri bácsi a gyógynövényeken kívül még egy fontos örökséget hagyott a világra
2024. április 21. 20:45
Lopes-Szabó Zsuzsa: Szabó Gyuri bácsi a gyógynövényeken kívül még egy fontos örökséget hagyott a világra
Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember már 96 éves lenne. Lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa egy személyes életrajzi könyvben állít emléket neki. Az InfoRádiónak elmondta, az “Apám, a füvesember” című könyvben egy olyan ember történetét meséli el, aki a nehéz történelmi idők ellenére is megtalálta a boldogság és a siker útját.
Fáklyával állunk az alagút végén – új albummal készül Leslie Mándoki
2024. április 13. 10:00
"Fáklyával állunk az alagút végén" – új albummal készül Leslie Mándoki
Új albummal jelentkezik május 10-én a 30 éves Mandoki Soulmates. A lemez a digitális csalások és átverések korszakában a “visszatérés az analóghoz” életérzést hivatott bemutatni, az albumot ugyanis teljesen analóg módon vették fel és állították elő. A dalszövegek a kortárs világválságokat célozzák meg. Az InfoRádió a dalszerző-producer-énekest kérdezte.
×
×
×