eur:
392.7
usd:
362.03
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Child pouring water on himself.
Nyitókép: Getty Images/ AlesVeluscek

Trópusi forróság csap le Olaszország egyes részeire - figyelmeztetés, lista

Negyvenfokos hőmérsékletet jeleznek előre a meteorológusok a következő napokra Olaszországban. Az idei nyár első hőhullámát a mitológiai krétai királyról, Minószról nevezték el.

A forró levegő leginkább az ország középső és déli részén érezteti majd hatását. Az előrejelzések szerint a hőmérő higanyszála keddtől emelkedik, és majdnem tíz fokkal túllépi a június harmadik hetében megszokott átlagot. A csúcspont csütörtökön várható.

  • Negyven Celsius-fokhoz közeli meleg lesz többek között Róma, Nápoly, Terni, Firenze, Ferrara, valamint az adriai-partokhoz közeli Forli és Macerata térségében.
  • Negyven fok feletti hőmérsékletre készülnek Szicília és Szardínia belsejében. Kánikula lesz, de valamivel alacsonyabb értékekkel az észak-olaszországi területeken is.

A hőség enyhülése a hét végétől várható, amikor a forróságot viharok válthatják fel.

Olasz szokás szerint a hőhullámnak nevet is adtak: a krétai királyról, Minószról nevezték el. Minden nyáron mitológiai vagy más ókori nevekre keresztelik a melegfrontokat.

A polgári védelem és az olasz egészségügy is készültséget rendelt el a kánikula miatt. Időseknek, betegeknek és gyerekeknek nem ajánlott a nap legmelegebb óráiban a szabadban tartózkodni.

Címlapról ajánljuk
Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Nem csak a sokasodó munka jelent komoly kihívásokat a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) számára. Legfrissebb adatok szerint a hivatal súlyos munkaerőhiánnyal küzd, ami megnehezíti a külföldi hírszerzést. Ráadásul bizonyos törvényi korlátozások sem kedveznek a munkaerő toborzásának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×