eur:
395.71
usd:
369.03
bux:
69711.91
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
Nyitókép: Pixabay

Potyognak a majmok a fákról a hőhullámtól Mexikóban

A helyenként 45 fokot is meghaladó hőségtől a bőgőmajmok hőgutát kapnak, és ájultan zuhannak a mélybe, tömegesen pusztulnak.

Tabasco és Chiapas mexikói tagállamok területén környezetvédők szerint már 78 majom múlt ki - írja az Index.

A helyi polgári védelmi hatóság arról számolt be, hogy biológusokból és állatorvosokból szerveződött mentőcsapatok igyekeznek élelemmel, főleg gyümölcsökkel és vízzel ellátni a majmokat Tabascoban.

Andrés Manuel López Obrador elnök kijelentette:

"Gondoskodnunk kell az állatokról".

Az államfő a környezetvédelmi minisztérium közbenjárását kezdeményezi az ügyben.

A környezetvédők arra kérik a lakosságot, hogy ha tudnak, adományozzanak zöldséget, gyümölcsöt. Mint írják, a közösségi médiában több felvétel is kering arról, ahogy a kitikkadt majmok vízhez próbálnak jutni. Cunduacán településen a baseballpályán rendeztek be egy állatorvosi mentőállomást.

A bőgőmajmok életét a hőguta és kiszáradás mellett az erdőtüzek és természetes életterük pusztulása is fenyegeti, utóbbi pedig víz- és élelemhiányhoz vezetett – hívta fel a figyelmet a Cobius környezetvédelmi szervezet vezetője az Animal Político nevű hírportálnak nyilatkozva.

Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×