eur:
393.5
usd:
363.05
bux:
66080.19
2024. február 29. csütörtök Elemér
Nyitókép: Pixabay

A közismert orosz propagandista az új Osztrák-Magyar Monarchiáról fantáziált

Az orosz állami televízió műsorában hangzottak el vad gondolatok a hajdani Osztrák-Magyar Monarchia feltámasztásáról, és ez még csak a kezdet volt.

Háború utáni Európáról elmélkedtek orosz propagandisták az állami televízió műsorában, és arra jutottak, a legjobb az lenne, ha Ausztria, Magyarország, Szlovákia és Szerbia összeolvadásával létrejönne egy semleges zóna – az új Osztrák-Magyar Monarchia – amit aztán orosz katonák védhetnének meg a támadásoktól – írja a Telex. A műsor erről szóló részletét Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója osztotta meg az X-en:

A videórészletben egy, a sajtó számára nem ismert meghívott okfejtése hallható azzal kapcsolatban, hogy a győzelmet követően az oroszok végignéznek majd a jövő Európáján, „és azt mondjuk majd: itt egy szép ország, Ausztria, látszólag semleges; itt van Szlovákia, ami korábban azt mondta, kényelmetlenül érzi magát a háborúzó Ukrajna szomszédságában, és inkább nem akarja segíteni; itt van Magyarország, amelyik szintén semmit nem akar kezdeni ezzel az egésszel; és akkor ott van az egész korábbi Jugoszlávia, Szerbia területe, stb.

Csináljunk egy semleges területet ebből a közép-európai térségből, ami egy nagyon jó hely, csináljunk itt egy osztrák-magyar területet. Élesszük újra a nagyszerű Osztrák-Magyar Monarchiát”.

A propagandista arra is kitér, hogy ennek az új monarchiának Oroszország majd nagylelkűen felajánlja, hogy nem fogja megtámadni, mire a műsorvezető Vlagyimir Szolovjov közbeszól, és még tovább fokozza a dolgot azzal, hogy: „Sőt, oda fogjuk küldeni a saját csapatainkat, hogy senki ne támadja meg őket”.

Mint a lap írja, Vlagyimir Szolovjovtól nem állnak távol a vad gondolatok, korábban arról is beszélt, hogy a fronton harcoló orosz katonák akár Washingtonig is elmennek, máskor a halálról elmélkedett, megint máskor pedig szent háborút hirdetett Ukrajna ellen és Volodimir Zelenszkij megölését sürgette.

Címlapról ajánljuk

The New York Times: a CIA 12 titkos kémbázist épített ki Ukrajnában

Titkos kémbázisokat hoztak létre Ukrajnában az orosz határ közelében az amerikai CIA segítségével – ez derült ki egy amerikai lapban megjelent tényfeltáró projektből. Az anyag szerint ezeket a létesítményeket jóval a háború kezdete előtt kezdték el építeni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Elromlott a hangulat, mínuszban zárt Amerika

Elromlott a hangulat, mínuszban zárt Amerika

Az elmúlt napokban vegyes mozgások jellemezték a tőzsdéket, az indexek szintjén csak kisebb elmozdulásokat lehetett látni. A befektetők úgy tűnik, hogy kivárnak a holnap érkező amerikai PCE inflációs adat előtt, ami a Fed kedvelt inflációs mutatója és várhatóan irányt adhat majd a piacnak. Ma úgy tűnik, hogy inkább a kockázatkerülés a jellemző a nemzetközi piacokon, a Ázsiában is estek a tőzsdék, és délutánra Európában is elromlott a hangulat azzal párhuzamosan, hogy az amerikai tőzsdék is lejjebb kerültek. A magyar piac ma szembe ment a rossz nemzetközi hangulattal, köszönhetően a blue chipek erősödésének.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×