eur:
393.31
usd:
362.9
bux:
66080.19
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor

Orvosmeteorológiai percek magazin

Orvosmeteorológiai percek az InfoRádióban - hétköznapokon több alkalommal.

A műsor támogatója a Richter Gedeon Nyrt.

Adás: hétköznap, 7.20, 8.20, 16.20, 17.20

A most érzékelhető melegfront sokaknál kellemetlen tüneteket okozhat, a fejfájástól a gyomorpanaszokig. Domanits András kérdezte Kozma Ákos doktort. 

Meghallgatom

Jóval melegebb az idő az ilyenkor szokásosnál. Az UV-sugárzás ellen már most is érdemes védekezni - mondta Szegheő Pétert doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett.

Meghallgatom

Folytatódik az ilyenkor szokásosnál jóval enyhébb idő. A hőmérsékletváltozáshoz nehéz alkalmazkodni, de érdemes minél több időt a szabadban tölteni - tanácsolta Kozma Ákos doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett.

Meghallgatom

A szokatlanul enyhe idő már a tavaszt idézi, de a télnek még közel sincs vége - figyelmeztet Szegheő Péter doktor, akivel Várkonyi Gyula beszélgetett.

Meghallgatom

Kellemes napsütéses időjárást élvezhettünk ma és a következő napokban is ez vár ránk. A napos idő azonban még nem elegendő ahhoz, hogy feltöltsük D vitaminnal szervezetünket, ezért indokolt, hogy ebben az időszakban külön is gondoskodjunk a D vitamin pótlásáról – hívja fel a figyelmet Kovács Gábor doktor, akit Sipos Ildikó kérdezett. 

Meghallgatom

Folytatódik a szokottnál melegebb időjárás. A réteges öltözködés azonban továbbra is fontos, mert a reggeli órákban még hideg lesz - figyelmeztet Szegheő Péter doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett.

Meghallgatom

Borús, csapadékos az idő, kettős fronthatással. A következő napokban fokozatosan lehül majd a levegő, a hét közepére hosszabb fagymentes peridus után ismét előfordulhatnak éjszakai fagyok. Hogy milyen hatással van mindez a szervezetünkre, arról Domanits András kérdezte Kozma Ákos doktort.

Meghallgatom

A mai átvonuló hidegfront okozta átmeneti esőzéseket követően holnaptól továbbra is marad a csapadékmentes, derűs, az időszakhoz képest melegebb időjárás, számottevő fronthatás nélkül. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a levegő minősége ugrásszerűen javulna.

Meghallgatom

Holnap egy érkező hidegfront hoz átmenetileg csapadékot, azonban várhatóan ez nem fog sokáig tartani, hiszen péntektől újra anticikon határozza majd meg időjárásunkat, derűs, napsütéses idővel. De mit jelent mindez a szervezetünk számára? Erről beszélgetett Domanits András Kozma Ákos doktorral.

Meghallgatom

A kedvező időjárás miatt ma az emberi szervezetre káros hatásra nem kell számítani - mondta az InfoRádiónak Szegheő Péter doktor.

Meghallgatom

A héten egy erős felmelegedés után újra a lehülésé lesz a főszerep, ami megviselheti a frontokra érzékenyebbeket. Domanits András kérdezte Szegheő Péter doktort.

Meghallgatom

A következő napokban enyhül az időjárás, de a hajnalok továbbra is fagyosak lesznek. A hideg miatt különösen fontos figyelnünk bőrünk melegen tartására és hidratálására - mondta az InfoRádiónak Kovács Gábor doktor. Imre Júlia interjúja.

Meghallgatom

Fokozódó lehülésre kell számítani, számottevő csapadék nem várható. A hőérzetet az aktuális hőmérséklet mellett sok egyéb tényező befolyásolhatja - mondta Kozma Ákos doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett.

Meghallgatom

A visszatért hideg megviselheti a szervezetünket, de akár a testsúly normalizálásában is a segytségeünkre lehet. Nem mindegy ugyanakkor, hogy a szabadtéri mozgás mit jelent - hívta fel a figyelmet Szegheő Péter doktor. Domanits András interjúja.

Meghallgatom

Folytatódik az ilyenkor szokásosnál melegebb időjárás, helyenként csapadék várható. A légúti megbetegedések gyakoriak mostanában, az ezek elleni védekezésben a rendszeres kézmosásnak is fontos szerepe van - mondta az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor, akit Rozgonyi Ádám hívott fel.

Meghallgatom

Melegfront közeledik, de hétvégén ismét hidegebb időre kell számítani. A fejfájás hátterében nemcsak a frontérzékenység, hanem egyéb betegségek is állhatnak - figyelmeztet Kozma Ákos doktor, akivel Rozgonyi Ádám beszélgetett. 

Meghallgatom

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de hajnali köd miatt fontos körültekintően közlekedni - mondta az InfoRádiónak Kovács Gábor doktor. Várkonyi Gyula interjúja. 

Meghallgatom

Egy nyugati irányból átvonuló ciklonnak köszönhetően továbbra is marad a mérsékelt felmelegedés és a csapadékos, borús időjárás, meg-megerősödő széllel. Ennek orvosmeteorológiai hatásairól Domanits András kérdezte Kozma Ákos doktort. 

Meghallgatom

A front mentes, tavaszias idő is felerősíthet kellemetlen panaszokat, bár a napsütés ma sok mindenért kárpótolt bennünket – mondta Szegheő Péter doktor.

Meghallgatom

Továbbra is fagypont körül alakul a hőmérséklet, ilyenkor a kihűlés veszélye is megnövekszik. Különösen nagy kockáztanak vannak kitéve az idősek és a csecsemők - mondta az InfoRádiónak Kozma Ákos doktor. Imre Júlia interjúja. 

Meghallgatom
×
×
×