eur:
385.35
usd:
354.97
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
20 May 2022, North Rhine-Westphalia, Cologne: A printed Eurojackpot ticket. Photo: Thomas Banneyer/dpa (Photo by Thomas Banneyer/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images/ picture alliance

Eurojackpot – 120 millió eurón osztozkodhat két szerencsés

Egy szlovén játékos 60 millió eurót nyert az Eurojackpoton, ami az ország eddigi legnagyobb lottónyereménye - közölte szerdán a szlovén nemzeti lottótársaság.

Két telitalálat is volt az Eurojackpot keddi sorsolásán, amelynek köszönhetően a szerencsés nyertesek 120 millió eurót (47,2 milliárd forintot) vihetnek haza.

A szlovén játékos egy német játékossal osztozik a főnyereményen.

Mindketten 50 számból ötöt találtak el, valamint 12 kiegészítő számból további kettőt.

A keddi sorsoláson a nyerő kombináció a 2-es, a 3-as, a 6-os, a 15-ös és a 35-ös szám volt, az 1-es és 3-as kiegészítő számokkal.

A szerencsés nyertesek május 6. után kaphatják meg a pénzt, de július 22-ig van idejük jelentkezni a nyertes szelvénnyel. A 15 százalékos játékadó megfizetése után 51 millió eurót kapnak kézhez egy összegben.

A nyertesek névtelenek maradnak, de a hozzávetőleges lakóhelyük azonosítható lesz, mivel az adók a lakóhelyeik szerinti önkormányzathoz kerülnek.

A Loterija Slovenije, a nemzeti lottótársaság nyilvántartása szerint eddig hat szlovén állampolgár nyert több mint egymillió eurót az Eurojackpoton.

A korábbi rekordnyeremény 28,2 millió euró volt, amelyet 2014-ben fizettek ki.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×