eur:
393.3
usd:
362.92
bux:
66080.19
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
Nyitókép: Pixabay

Közismert az egyik magyar pilóta, akit Írországban kaptak el egy heroinszállítmánnyal

Legendás magyar pilóta a központi szereplője az ír rendőrség hatalmas drogfogásának Dublinban.

Egy magyar repülős körökben közismert nyugalmazott vadászpilóta őrnagy, a 62 éves N. Zoltán vezette ugyanis azt a magyar lajstromozású Cessna kisrepülőt, amelyen 8 millió euró értékű heroinszállítmányt találtak a hatóságok, az egyik jelentős európai kábítószer-kereskedő hálózat, az ír Kinahan-klán árujából - írja a hvg.hu.

A magyar pilóta (aki annyira ismert, hogy N. Zoltán, őrnagy, vadászpilóta szavakra rákeresve azonnal kiadja a nevét az internet) azt mondta kihallgatásán, ő mikrochipek szállításáról tudott.

Őrizetbe vettek az ügyben egy vele utazó másik magyart is, a 49 éves A. Ignác azt vallotta, családjával zsarolva kényszerítették, hogy részt vegyen az akcióban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a kisgép szintén magyar tulajdonosa pedig itthon úgy nyilatkozott, a repülőt egy hete határozatlan időre kölcsönadta, s tudott arról, hogy külföldre akarnak menni vele.

Címlapról ajánljuk

The New York Times: a CIA 12 titkos kémbázist épített ki Ukrajnában

Titkos kémbázisokat hoztak létre Ukrajnában az orosz határ közelében az amerikai CIA segítségével – ez derült ki egy amerikai lapban megjelent tényfeltáró projektből. Az anyag szerint ezeket a létesítményeket jóval a háború kezdete előtt kezdték el építeni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Elromlott a hangulat, mínuszban zárt Amerika

Elromlott a hangulat, mínuszban zárt Amerika

Az elmúlt napokban vegyes mozgások jellemezték a tőzsdéket, az indexek szintjén csak kisebb elmozdulásokat lehetett látni. A befektetők úgy tűnik, hogy kivárnak a holnap érkező amerikai PCE inflációs adat előtt, ami a Fed kedvelt inflációs mutatója és várhatóan irányt adhat majd a piacnak. Ma úgy tűnik, hogy inkább a kockázatkerülés a jellemző a nemzetközi piacokon, a Ázsiában is estek a tőzsdék, és délutánra Európában is elromlott a hangulat azzal párhuzamosan, hogy az amerikai tőzsdék is lejjebb kerültek. A magyar piac ma szembe ment a rossz nemzetközi hangulattal, köszönhetően a blue chipek erősödésének.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×