eur:
392.67
usd:
361.9
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Nyitókép: Twitter

Magyar Péter meggondolta magát, és mégis EP-képviselő lenne

A Tisza Párt alelnöke korábban többször is azt mondta, ha bejut az Európai Parlamentbe, nem veszi fel a mandátumát, most mégis erről szavaztatja követőit a párt honlapján.

A június 9-ei európai parlamenti választáson csaknem 30 százalékot elért Tisza Párt hét képviselőt küldhet az EP-be, a lista alapján a szervezet alelnökét, Magyar Péter is. Csakhogy a mozgalmát februárban elindító politikus többször is kijelentette, hogy nem veszi fel a mandátumát, mert a párt építésében itthon lesz rá szükség.

A kampányban már elhangzott tőle olyan mondat, amelyből arra lehetett következtetni, hogy mégis kacérkodik a brüsszeli és strasbourgi munkával, hétfő reggel pedig nyilvánvalóvá vált, hogy meggondolta magát. A Tisza Párt honlapján ugyanis szavazásra kéri a támogatóit, és azt kell eldönteniük, hogy felvegye-e az EP-mandátumát.

A döntéshez sajátos segítséget is ad, ugyanis csak érveket sorakoztat fel amellett, hogy mégis európai parlamenti képviselő legyen. Ezek között szerepel, hogy az Európai Néppárt részéről akkor számíthatnak komolyabb pozícióra – például egy Magyarország számára fontos szakbizottsági elnöki posztra –, ha azt a Tisza Párt arca pályázza meg. Magyar Péter szerint a Néppárton belül könnyebb politikai eredményeket elérni, ha ő vezeti a Tisza Párt delegációját, ráadásul ő rendelkezik "európai parlamenti tapasztalattal és helyismerettel".

Az érvek között szerepel, hogy európai parlamenti képviselőként felszólalhat a Magyar Országgyűlésben, így közvetlenül kérdezheti azokat, akik szerinte egyébként minden módon megpróbálnak kibújni a válaszadás alól.

Komoly nemzetközi kapcsolatokat tudna kialakítani néppárti delegációvezetőként, és az európai parlamenti munka adta lehetőségek nem akadályoznák a párt és a közösség építését és a felkészülést az országgyűlési választásokra, de azzal is érvel, hogy bármikor lemondhat az EP-képviselőségről, ha a pártépítés vagy az országgyűlési választásokra történő felkészülés rovására menne az uniós munka;

Magyar Péter, aki ellenérveket nem sorakoztatott fel a döntés megkönnyítése érdekében, arra kéri a közössége tagjait, hogy a fentiek fényében szavazzanak igennel vagy nemmel. Ahogy ígérte, bármi is lesz a döntés, azt tudomásul veszi.

Címlapról ajánljuk
Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Nem csak a sokasodó munka jelent komoly kihívásokat a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) számára. Legfrissebb adatok szerint a hivatal súlyos munkaerőhiánnyal küzd, ami megnehezíti a külföldi hírszerzést. Ráadásul bizonyos törvényi korlátozások sem kedveznek a munkaerő toborzásának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 25. 21:51
×
×
×
×