eur:
385.38
usd:
355.04
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
A drónnal készült felvételen az újjáépített Sió-zsilip és a közösségi térré alakított, parkosított egykori üzemi területe az átadás napján, 2024. április 23-án.
Nyitókép: Vasvári Tamás

Bedugták a Balaton dugóját, ennek sokan nem örülnek majd

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 2024. április 24-én 8:00 órakor a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával befejezte a Balaton vízeresztését - értesült az Infostart.

A vízeresztés 2023. december 27. óta változó intenzitással zajlott, a befejezésről hozott döntés a hidrometeorológiai előrejelzésekre alapul, hiszen a következő időszakra várható hőmérséklet--melkedéssel megindulhat a lassú párolgás a tóból.

A Sió-csatorna Siófoktól a Nádor-csatorna torkolatáig (Sióagárdig) tartó szakasza csak időszakosan igénybe vehető víziút, ami általában csak a balatoni vízeresztés idején használható, a Nádor-csatorna torkolatától délre eső szakasz pedig állandóan hajózható.

A Balaton átlag vízállása 2024. április 24-én 122 cm,

ami ideális kezdetet jelez előre az üdülési szezonra.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult. Ehhez képest az amerikai tőzsdék a kereskedési idő nagy részében az irányt kereste, majd a végére sikerült kis pluszba fordulniuk a vezető indexeknek - a Nasdaq csúcsot döntött. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×